Αναζήτηση...

Λουλούδια για Γιορτή ή Γενέθλια.

Σχετικές κατηγορίες: ευχές περιστάσεις λουλούδια
Λουλούδια για γιορτή/γενέθλια Η ονομαστική εορτή καθώς και τα γενέθλια του καθενός, αποτελούν για τον εορτάζοντα μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη χαρά, εκπλήξεις και πολλά δώρα! Είναι το πρόσωπο που εκείνη τη μέρα κατέχει κατά κανόνα ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους οικείους του. Το σπίτι λάμπει από χαρά και είναι ανοιχτό για όλους όσους επιθυμούν να δουν τον εορτάζοντα από κοντά, προκειμένου να του μεταβιβάσουν οι ίδιοι τις θερμές ευχές τους.

Στην χώρα μας τιμούμε ιδιαίτερα την ονομαστική εορτή καθώς είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τη θρησκεία μας. Είμαστε συνονόματοι με κάποιον συγκεκριμένο Άγιο και γι’αυτό προσφέροντας από τη μία γλυκά και λαμβάνοντας από την άλλη ευχές για τύχη και μακροζωία, τιμούμε εκείνη τη μέρα ευλαβικά τη χάρη του, όπως λένε και οι παππούδες μας. Κανείς όμως δε πάει να ευχηθεί σε κάποιον που γιορτάζει με άδεια χέρια! Το έθιμο επιβάλει την προσφορά ενός συμβολικού δώρου στον εορτάζοντα. Δεν έχει σημασία το μέγεθος ή η αξία αλλά η χειρονομία, μία χειρονομία που δείχνει πως δε ξεχάσαμε ότι το αγαπημένο μας πρόσωπο γιορτάζει. Αν γνωρίζουμε αρκετά καλά λοιπόν τον εορτάζοντα του αγοράζουμε κάτι που χρειάζεται ή που ίσως θα το αγόραζε αυτός κάποια στιγμή στο μέλλον, διαφορετικά προτιμούμε να προσφέρουμε λουλούδια. Τι όμορφα αισθάνεται κανείς όταν που προσφέρουν ζωηρόχρωμες και μυρωδάτες ανθοδέσμες! Οι επιλογές για προσφορά λουλουδιών είναι πολλές κυρίως από τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και λουλουδιών, μπορείτε για παράδειγμα να προσφέρετε ανθοδέσμες, ανθοσυνθέσεις, μεμονωμένα άνθη ή ακόμα και γλάστρες. Σε νερά άτομα θα σας συμβουλεύαμε στις ανθοσυνθέσεις να κυριαρχούν άνθη όπως τα τριαντάφυλλα, οι τουλίπες, τα λίλιουμ αλλά και οι κάλλες. Μια πανέμορφη σύνθεση για νεαρή κυρία ή δεσποινίδα θα αποτελούνταν από ροζ ζέρμπερες, τριαντάφυλλα στο ίδιο χρώμα και πινελιές από αλστρομέρια. Διαφορετικά κινηθείτε σε από χρώσεις του πορτοκαλί δημιουργώντας σύνθεση από πορτοκαλί τριαντάφυλλα, λευκές ζέρμπερες και εξωτικά λευκά ανθούρια! Αν εκτός από δώρο θέλετε να προσφέρετε στο άλλο σας μισό και μια ανθοδέσμη για να του εκφράσετε την απεριόριστη αγάπη σας θα σας συμβουλεύαμε αυτή να περιλαμβάνει κόκκινα λίλιουμ και ρομαντικά κόκκινα τριαντάφυλλα! Μη ξεχνάτε όμως και τις γλάστρες, μια μικρή γλαστρούλα κόκκινης αζαλέας ή ροζ κυκλάμινου είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν το δώρο απευθύνεται σε κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα γενέθλια από την άλλη αποτελούν μια πιο εντυπωσιακή γιορτή. Οι καλεσμένοι που φτάνουν από νωρίς, τα πακέτα με τα δώρα, η χαρούμενη ατμόσφαιρα και η τούρτα με τα κεράκια που σβήνει ο γενεθλιούχος προσθέτουν μαγικές πινελιές σε όλη τη γιορτή! Όπως και στη γιορτή έτσι και στα γενέθλια μπορούμε πολύ εύκολα να χαρίσουμε ανθοδέσμες, ανθοσυνθέσεις και γλάστρες σε αυτόν που γιορτάζει. Μπορείτε για παράδειγμα στον συνάδελφό σας που συμπληρώνει τα 36 του χρόνια να του χαρίσετε μια ανθοδέσμη από εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια όπως η πορτοκαλί στερλίτσα και η ορχιδέα. Στην καλύτερή σας φίλη που μοιραστήκατε μαζί στιγμές χαράς και λύπης θα ήταν υπέροχη ιδέα να της προσφέρετε ένα μπουκέτο από ροζ τριαντάφυλλα, σομόν ζέρμπερες και ροζ αλστρομέρια που είναι το κατ’ εξοχήν λουλούδι που συμβολίζει τη φιλία! Τα λουλούδια και γενικά η προσφορά λουλουδιών είναι λεπτές χειρονομίες που γίνονται από ανθρώπους που νοιάζονται και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον άτομο που θα τα παραλάβει, φροντίστε λοιπόν να δημιουργείτε με τη ν πολύτιμη βοήθεια του ανθοπώλη σας, ζεστές ανθοσυνθέσεις γεμάτες αγάπη!
Εργαλεία
Προσβασιμότητας