Αναζήτηση...

Λουλούδια για Εγκαίνια

Σχετικές κατηγορίες: ευχές περιστάσεις λουλούδια
Είστε καλεσμένοι στα εγκαίνια ενός καινούριου μαγαζιού. Προφανώς δε θέλετε να εμφανιστείτε σε γνωστούς και φίλους με άδεια τα χέρια και σκέπτεστε τι δώρο να προσφέρετε στον ιδιοκτήτη για τα καλορίζικα. Από το νου σας περνούν διάφορες ιδέες, να αγοράσετε κάτι χρηστικό ή να εκφράσετε τις όμορφες ευχές σας με μυρωδάτα λουλούδια; Πολλοί σκέφτονται πως πλέον η προσφορά λουλουδιών σε τέτοιου είδους περιστάσεις είναι έθιμο παρωχημένο και παλιομοδίτικο αλλά δεν έχουν δίκιο! Τα λουλούδια ομορφαίνουν κάθε χώρο, με τα έντονά τους χρώματα σκορπούν παιχνιδιάρικες και φωτεινές πινελιές στο χώρο, ξεκουράζουν το νου και την ψυχή σκορπώντας το υπέροχο άρωμά τους. Λουλούδια για εγκαίνια
Τα εγκαίνια ενός μαγαζιού ή ενός γραφείου αποτελούν ημέρα σταθμό για την επαγγελματική πορεία του ιδιοκτήτη. Εκείνη τη μέρα ένα όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται πραγματικότητα και σεις καλείστε να συμμετάσχετε στην χαρά και τον εορτασμό του σπουδαίου αυτού γεγονότος. Σκληρή δουλειά, σχέδια, και προσωπικοί κόποι ανταμείβονται από τους παραβρισκόμενους που με λόγια χαράς και πολλές εγκάρδιες ευχές τιμούν το φίλο, το συγγενή, τον εργοδότη. Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσε να προσθέσει μια επιπλέον λάμψη στο γεγονός; Μα φυσικά μια περιποιημένη μυροβόλα ανθοδέσμη, μια πολύχρωμη ανθοσύνθεση ή μια γλάστρα με κομψά λουλούδια φυσικά!

Χρειάζεται όμως και λίγη προσοχή με την επιλογή των λουλουδιών που θα χαρίστε σε εγκαίνια. Όλοι γνωρίζουμε πως τα λουλούδια μεταφέρουν και αυτά με τον τρόπο τους τα δικά τους μηνύματα. Για παράδειγμα δε μπορείτε να στείλετε κατακόκκινα τριαντάφυλλα, καθώς όπως είναι γνωστό τα τριαντάφυλλα και δη τα κόκκινα, εκφράζουν πάθος και αγάπη! Στο άρθρο αυτό εμείς θα σας προτείνουμε τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς λουλουδιών για τη δημιουργία πανέμορφων ανθοσυνθέσεων κατάλληλων για εγκαίνια μαγαζιών ή και γραφείων.

Μια πολύ όμορφη ανθοσύνθεση για εγκαίνια μπορεί να αποτελείται από πορτοκαλί ζέρμπερες και κλωνάρια λίλιουμ στην ίδια απόχρωση. Ως γνωστόν το πορτοκαλί είναι το χρώμα των ιδεών, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Εμπνέει εμπιστοσύνη, χαρίζει ζεστασιά και χαλαρώνει, ότι πρέπει για δύσκολα αλλά δημιουργικά εργασιακά περιβάλλοντα. Διαφορετικά τολμήστε κίτρινες ζέρμπερες και τριαντάφυλλα αφού το φωτεινό κίτρινο του ήλιου δείχνει ζωντάνια, ενεργητικότητα και πρόοδο. Μπορείτε όμως να κινηθείτε στις ροζ αποχρώσεις συνδυάζοντας ροζ κάλλες, ροζ τριαντάφυλλα και ροζ ορχιδέες. Ένας ευωδιαστός συνδυασμός που φανερώνει εκτίμηση, σεβασμό ενώ δεν κρύβει την φινέτσα και τη πολυτέλεια! Αν από την άλλη δε σας αρέσουν οι μονοχρωμίες ο συνδυασμός από πορτοκαλί ζέρμπερες, ροζ τριαντάφυλλα και κλωνάρια λίλιουμ θα τραβήξει πολλά βλέμματα και θα αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις!
Αν όμως είστε λάτρεις των φυτών σε γλάστρα και πιστεύετε πως με αυτό τον τρόπο το δώρο σας θα κρατηθεί στη ζωή πολύ περισσότερο από μια ανθοδέσμη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μεταξύ των αμέτρητων λουλουδιών που υπάρχουν. Μπορείτε για παράδειγμα να προσφέρετε μια πολύ σικάτη λευκή ορχιδέα που διατηρείται άψογα σε εσωτερικούς χώρους, ένα μικρό κυκλάμινο με φανταχτερά ροζ άνθη ή ακόμα και γλάστρα με μικρή αζαλέα. Δε θα είναι όμως λάθος αν προσφέρετε γλάστρα με εξωτικά ανθούρια ή με εξωτική κέντια που σαν αμιγώς καλλωπιστικό φυτό αναπτύσσεται αρκετά (μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία μέτρα ύψος!) δίνοντας εξωτικό στιλ στο χώρο.
Εργαλεία
Προσβασιμότητας