Αναζήτηση...

Γαμήλιοι Ανθοστολισμοί - Οδηγίες και συμβουλές

Σχετικές κατηγορίες: στολισμοί γάμος

Έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση να παντρευτείτε. Κλείσατε συγκεκριμένη ημερομηνία γάμου, την εκκλησία καθώς και το κέντρο όπου θα ακολουθήσει η γαμήλια δεξίωση. Δεν είναι όμως μόνο αυτά που πρέπει να ετοιμάσετε για την μεγάλη μέρα, λεπτομέρειες μικρές και μεγάλες τριβελίζουν το μυαλό σας και σας αγχώνουν! Πρέπει να επιλεγεί το νυφικό για τη νύφη, κουστούμι για το γαμπρό και μπομπονιέρες που είναι και τα βασικά συστατικά ενός γάμου. Υπάρχουν όμως και μύριες άλλες λεπτομέρειες που μπορεί αρχικά να φαίνονται ασήμαντες αλλά ως γνωστόν αυτές κάνουν τη διαφορά! Πως θα σας φαινόταν για παράδειγμα αν ξεχνούσατε να οργανώστε το στολισμό του αυτοκινήτου που θα οδηγήσει τη μέλλουσα νύφη στο γαμπρό; Για να μη ξεχάσετε λοιπόν τίποτα όσον αφορά τη σύνθεση, οργάνωση και επιλογή των γαμήλιων λουλουδιών, εμείς θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά από ποια τμήματα αποτελείται ένας καθόλα όμορφος και κομψός γαμήλιος διάκοσμος.

1. Στολισμός εξωτερικού χώρου της εκκλησίας.
Αρχικά ολόκληρη η οργάνωση των ανθοστολισμών ξεκινά από το εξωτερικό μέρος της εκκλησίας, ανάλογα πάντα με τη διάταξη και τη μορφολογία του χώρου. Υπάρχουν για παράδειγμα εκκλησίες που η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με σκαλιά (πολλά η λίγα) και άλλες πιο ‘παραμυθένιες’ όπου η πρόσβαση γίνεται μέσα από φυσικό διάδρομο δέντρων. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές στολισμού είναι πάρα πολλές! Μπορείτε να επιλέξετε συνθέσεις τόσο με λουλούδια όσο και με διάφορα άλλα διακοσμητικά όπως φαναράκια, που θα κοσμούν τα σκαλιά από όπου θα περάσει η νύφη. Στην κορυφή συνήθως τοποθετούνται δύο συνθέσεις μεγαλύτερου μεγέθους που πλαισιώνουν όμορφα το γαμπρό ενώ περιμένει τη νύφη.
Στολισμός εξωτερικού χώρου της εκκλησίας

2. Στολισμός του εσωτερικού χώρου.
Ακολουθεί ο στολισμός του ‘Νυφικού Διαδρόμου’. Πρόκειται στην ουσία για τον διάδρομο που ακολουθεί το ζευγάρι για να φτάσει στο σημείο τέλεσης του μυστηρίου, μπροστά δηλαδή στο Ιερό. Εδώ είναι πολύ όμορφο να επιλέξετε ανθοστήλες οι οποίες θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα σε όλο το μήκος του διαδρόμου. Οι στήλες αυτές καλό είναι να αποτελούνται από δύο ή τρία είδη λουλουδιών που θα έχετε ήδη επιλέξει από πριν. Το χρώμα των ανθοστηλών πρέπει να κινούνται στις ίδιες αποχρώσεις που θα είναι και οι ανθοστήλες του εξωτερικού χώρου.
Στολισμός του εσωτερικού χώρου

3. Στολισμός του λαμπάδων.
Κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου καίνε, ως είθισται δύο λαμπάδες δεξιά και αριστερά του ζευγαριού οι οποίες είναι και αυτές στολισμένες. Η σύνθεση που θα επιλέξετε αγκαλιάζει πολύ αρμονικά τα δύο κεριά που είναι αναμμένα από την αρχή του μυστηρίου. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να τοποθετήσουν κάτω από την ανθοσύνθεση που πλαισιώνει τα κεριά αυτά με τούλι και κορδέλες. Δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο ένα οπτικά όμορφο αποτέλεσμα.
Στολισμός του λαμπάδων

4. Μεγάλες Συνθέσεις γάμου.
Οι μεγάλες συνθέσεις τοποθετούνται ακριβώς δίπλα από το ζευγάρι που ενώνεται με ιερά δεσμά του γάμου. Πρόκειται ουσιαστικά για ανθοσυνθέσεις που δίνουν μια διαφορετική πνοή στο χώρο και ιδιαίτερη λάμψη!
Μεγάλες Συνθέσεις γάμου

5. Νυφική ανθοδέσμη.
Δεν γίνεται να υπάρξει νύφη χωρίς ανθοδέσμη. Είναι η υπόσχεση του γαμπρού στη νύφη για «βίον ανθόσπαρτον»! Το συμβολικό λοιπόν αυτό μπουκέτο που κρατά η νύφη δημιουργείται από λουλούδια και άνθη που θα επιλέξει η ίδια νύφη και φυσικά θα ταιριάζουν με τα υπόλοιπα λουλούδια που θα κοσμούν τη μεγάλη μέρα του ζευγαριού. Πολλές είναι οι νύφες που εκτός από το απόλυτο λευκό επιλέγουν έντονα χρώματα για την ανθοδέσμη τους.
Νυφική ανθοδέσμη

6. Στολισμός του αυτοκινήτου.
Ο στολισμός του αυτοκινήτου είναι και αυτός απαραίτητος! Κατά κανόνα είναι πολύ απλός και αποτελείται από μία ανθοσύνθεση που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που μεταφέρει τη νύφη.
Στολισμός του αυτοκινήτου
Εργαλεία
Προσβασιμότητας