Αναζήτηση...

Ορχιδέες και χρώματα

Σχετικές κατηγορίες: συγχαρητήρια φυτά γλάστρες περιστάσεις λουλούδια γυναικείο δώρο χρώματα

Ένα από τα πιο αξιοζήλευτα φυτά είναι οι ορχιδέες, που με τη λεπτή, εξωτική και σπάνια ομορφιά τους αντιπροσωπεύουν την αγάπη, την πολυτέλεια και τη δύναμη. Ένα μπουκέτο με ορχιδέες δίνει μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και συμβολίζει την ώριμη γοητεία. Σε αντίθεση με τα περισσότερα λουλούδια που έχουν πέταλα σε στρογγυλό σχήμα, τα πέταλα της ορχιδέας έχουν γεωμετρικά σχήματα, γεγονός που την καθιστά λουλούδι που προσφέρετε σε ειδικές περιστάσεις και όταν θέλει κανείς να δώσει ένα ιδιαίτερο μήνυμα. Λόγω της συμμετρίας τους οι ορχιδέες θεωρούνται η επιτομή της σπάνιας ομορφιάς, αντιπροσωπεύοντας την ομορφιά σε απόλυτη συμμετρία. Στη βικτοριανή Αγγλία, αυτά τα όμορφα λουλούδια ήταν εφάμιλλα με την γοητεία και την όμορφη γυναίκα.

Οι ορχιδέες θεωρούνται σύμβολα της αγάπης, λόγω του γεγονότος ότι αυξάνονται εύκολα και ανθίζουν κάτω από τις περισσότερες συνθήκες, ενώ έχουν συσχετιστεί πολύ και με τη γονιμότητα καθιστώντας τες δημοφιλή δώρα για ζευγάρια που περιμένουν παιδί.

Ορχιδέες και χρώματα


Μπλε: Μια μπλε ορχιδέα είναι σπάνια και ως εκ τούτου συμβολίζει κάτι σπάνιο. Η μπλε ορχιδέες ξεχωρίζουν για την πνευματικότητα και το διαλογισμό.
Λευκό: Μια λευκή ορχιδέα αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την ομορφιά και την κομψότητα. Υπέροχο δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
Ροζ: Μια ροζ ορχιδέα αντιπροσωπεύει τη χαρά, την ευτυχία και την αθωότητα. Αποτελεί το λουλούδι για τον εορτασμό της 14ης και 28ης επετείου γάμου.
Κίτρινο: Μια κίτρινη ορχιδέα σημαίνει φιλία και νέα ξεκινήματα. Ιδανικό δώρο για έναν αγαπημένο φίλο.
Λιλά: Μια ορχιδέα στο χρώμα της λεβάντας είναι ένα σύμβολο χάρης, κομψότητας και της γυναικείας ομορφιάς. Κατάλληλο δώρο σε μια μητέρα.
Μωβ: Μια μωβ ορχιδέα συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια, το θαυμασμό και το σεβασμό. Προσφέρετε μια μωβ ορχιδέα σε ένα πρόσωπο που θαυμάζετε.

Η ανθοδέσμη "Ροζ Όνειρο" με κλωνάρι ροζ ορχιδέας είναι απλή και κομψή, κατάλληλη για να εκφράσετε τόσο την αγάπη σας όσο και τις θερμές σας ευχαριστίες ενώ η ανθοδέσμη "Εξωτική Ομορφιά" με πράσινες ορχιδέες είναι ο πλέον ιδανικότερος τρόπος για να γιορτάσετε την επέτειο γάμου σας δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και ξεχωριστής ομορφιάς.

Εργαλεία
Προσβασιμότητας