Αναζήτηση...

Συμβολισμοί χρωμάτων: Κόκκινα τριαντάφυλλα και τουλίπες

Σχετικές κατηγορίες: περιστάσεις λουλούδια γυναικείο δώρο τριαντάφυλλα χρώματα

Το κόκκινο χρώμα είναι αδιαμφισβήτητα το χρώμα του έρωτα. Ένα κόκκινο λουλούδι αντιπροσωπεύει έντονα συναισθήματα όπως την αγάπη και το πάθος αλλά συνάμα αποτελεί και σύμβολο του θάρρους, της επιθυμίας και του θαυμασμού. Το κόκκινο είναι το πρώτο χρώμα που βλέπουν τα μάτια μας έτσι, τα κόκκινα λουλούδια τραβούν αμέσως την προσοχή με τη γοητεία τους. Είναι ένα χρώμα έντονο αλλά ζεστό που πιστεύεται πως αυξάνει τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον, κάνοντας τα κόκκινα λουλούδια το κέντρο της προσοχής.

Τα κόκκινα λουλούδια υπήρξαν ανέκαθεν συνώνυμα με τον ρομαντισμό και για αυτό το λόγο είναι από τα πιο δημοφιλή. Ενώ το κόκκινο είναι παραδοσιακά το χρώμα της αγάπης, το σκούρο κόκκινο είναι το χρώμα της ομορφιάς και του έρωτα. Τα λουλούδια σε σκούρο κόκκινο χρώμα είναι ο ιδανικός τρόπος να πείτε στη σύντροφό σας πόσο όμορφη είναι, εκδηλώνοντας την αγάπη σας για αυτήν. Όταν συνδυάζεται με το λευκό είναι σύμβολο της ενότητας, της συντροφικότητας και της μακροχρόνιας αγάπης ενώ σε συνδυασμό με το κίτρινο είναι το σύμβολο του νέου έρωτα και της έναρξης ενός νέου ειδυλλίου.

Τα τριαντάφυλλα σε κόκκινο χρώμα είναι το αιώνιο σύμβολο της αγάπης, καθιστώντας τα από τις πιο αγαπημένες επιλογές καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είτε πρόκειται για μια επέτειο, για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γενέθλια, ένα πρώτο ραντεβού ή ένα ρομαντικό δείπνο, τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της δέσμευσης και του πάθους.

Εκτός από τα τριαντάφυλλα ένα ακόμα σύμβολο της "τέλειας αγάπης" αλλά και της πίστης στην αγάπη είναι οι κόκκινες τουλίπες. Οι τουλίπες σε κόκκινα χρώμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη της και ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματα σας σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Πάσχα ή σε μια επέτειο. Το μαύρο κέντρο της τουλίπας θεωρείται πως αντιπροσωπεύει την καρδιά ενός εραστή, που άλλαξε χρώμα από τη θερμότητα του πάθους. Οι τουλίπες θεωρούνται κατάλληλες και ιδανικές ως δώρο για κάθε περίσταση, λόγω της απλής αλλά συνάμα εκλεπτυσμένης τους εμφάνισης.

Επιλέξτε το "κόκκινο κύμα", τα "τριαντάφυλλα του πάθους", τον "ύμνο της αγάπης", το "μπουκέτο της Αφροδίτης" ή την "Επιβεβαίωση της Αγάπης" για να εκφράσετε τον έρωτα και το πάθος σας μέσα από κατακόκκινα μπουκέτα με τριαντάφυλλα ή διαλέξτε μπουκέτα με κόκκινες τουλίπες "τα φτερά του έρωτα" ή το μπουκέτο "πολύχρωμες τουλίπες" για να γοητεύσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.

Εργαλεία
Προσβασιμότητας