Αναζήτηση...

Τριαντάφυλλο - Ο Βασιλιάς των λουλουδιών

Σχετικές κατηγορίες: λουλούδια

Ο ροδόκηπος του βασιλιά Μίδα που βρισκόταν κάτω από το όρος Βέρμιο, στην αρχαιότητα ήταν ο πλέον ξακουστός! Ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί σχετικά με το γεγονός αυτό και αναφέρει πως όταν ο Μίδας έφυγε εξόριστος από την Φρυγία έφερε μαζί του και τις εξηντάφυλλες τριανταφυλλιές του. Φανταστείτε λοιπόν τη μεγάλη αδυναμία που είχε ο συγκεκριμένος βασιλιάς σε αυτά τα λουλούδια, για να τα ξεριζώσει προκειμένου να τα έχει κοντά του! Και δεν είχε και άδικο εδώ που τα λέμε… Τα τριαντάφυλλα με τα τόσο όμορφα χρώματα και την έντονη μυρωδιά τους συνθέτουν την εικόνα μιας πολλά υποσχόμενης Άνοιξης. Αλλά ακόμα και μέσα στο χειμώνα, δίνουν μια νότα ζωντάνιας και χαράς στις παγωμένες μέρες μας.

Το τριαντάφυλλο που έχει χαρακτηριστεί και ως τον Βασιλιά των λουλουδιών, είναι ικανό να συγκινήσει κάθε ευαίσθητη ψυχή και ιδιαίτερα την άνοιξη, που τα λουλούδια αυτά έχουν την τιμητική τους. Όταν κανείς αναλογίζεται αυτή τη συγκεκριμένη αποχή του χρόνου το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι τα ανθισμένα τριαντάφυλλα και η υπέροχη μυρωδιά τους. Ποιος άραγε μπορεί να πει όχι σε ένα όμορφο μπουκέτο από φωτεινά κίτρινα τριαντάφυλλα όπως αυτά της ‘Ζεστής Λιακάδας’ ή της ‘Φωτεινής Πολυτέλειας’;

Οι περιστάσεις για να χαρίσουμε τριαντάφυλλα είναι πάρα πολλές. Από γενέθλια και επετείους μέχρι και για να ζητήσουμε έμμεσα συγνώμη. Υπάρχουν χίλιοι δύό λόγοι για να κάνουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους να αισθανθούν την αγάπη μας με μια και μόνο απλή χειρονομία, χαρίζοντας τους λουλούδια. Και αν νομίζετε ότι οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες κάνετε λάθος. Μπορείτε να συνδυάσετε τα πανέμορφα τριαντάφυλλα με ένα πλήθος άλλων λουλουδιών όπως για παράδειγμα με κλωνάρια από ροζ σταργκειζερ (Διάφανη Χαραυγή), κόκκινες ζέρμπερες (Γιορτή της Άνοιξης), άσπρες φρέζες (Νότες Δροσιάς) ή ακόμα με πανέμορφες μοβ ίριδες (Θεϊκή Πνοή)!

Η δική μας όμως συμβουλή είναι να χαρίζετε λουλούδια σε στιγμές που τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν το περιμένουν! Όλοι λαμβάνουμε λουλούδια στα γενέθλιά μας ή στην επέτειο του γάμου μας, αλλά σκεφτείτε πόσο ωραία θα ήταν να μας ξαφνιάσει κάποιος προσφέροντάς μας ένα μπουκέτο φτιαγμένο από ροζ τριαντάφυλλα στο τέλος μια δύσκολης και κοπιαστικής μέρας. Θα είναι μεγάλη η έκπληξη μας όταν δούμε το άλλο μας μισό, ξαφνικά να μας προσφέρει μια αγκαλιά τριαντάφυλλα! Κατακόκκινα τριαντάφυλλα για τους ερωτευμένους, τριαντάφυλλα σε συνδυασμό με πολύχρωμες τουλίπες για τους πιο ενθουσιώδεις χαρακτήρες αλλά ακόμα και σε συνδυασμό με πορτοκαλί κάλλες για τους λάτρεις της εξωτικής ομορφιάς.

Σύμβολα αιώνιας πίστης και αφοσίωσης, τα τριαντάφυλλα επιλέγονται από τους απανταχού ερωτευμένους ανά τον κόσμο για να εκφράσουν την αγάπη τους. Και μη ξεχνάτε, τόσο τα λουλούδια όσο και οι άνθρωποι γύρω μας λαχταρούν και ψάχνουν για αγάπη. Χαρίστε λοιπόν τα τριαντάφυλλα με πολλή αγάπη και να είστε σίγουροι πως η ανταμοιβή σας σε συναισθήματα και πράξεις θα είναι μεγάλη! Τέλος, όπως είναι η τελειωτική πινελιά στον καμβά ενός ζωγράφου, έτσι και εσείς τοποθετήστε την δική σας πινελιά στο μπουκέτο που θέλετε να χαρίσετε εκφράζοντας ότι δυσκολεύεστε να πείτε σε μια κάρτα που θα συνοδεύει το μπουκέτο σας!

Εργαλεία
Προσβασιμότητας