Αναζήτηση...

Μητέρα, το πιο όμορφο λουλούδι!

Σχετικές κατηγορίες: παραγγελίες φυτά γλάστρες περιστάσεις λουλούδια

Μητέρα, μια λέξη μικρή με σημασία όμως μεγάλη. Είναι πάντα δίπλα σε όλους για να παρηγορήσει ή να δώσει κουράγιο και συμβουλές. Πως μπορούμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τη μητέρα μας για όλα όσα μας προσφέρει;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Με λουλούδια φυσικά! Οι πλέον κατάλληλες περιστάσεις για της πούμε αυτά που με λόγια δε μπορούμε να εκφράσουμε είναι αρκετές. Στα γενέθλιά της, τη γιορτή της ή ακόμα καλύτερα όταν όλες οι μανούλες του κόσμου έχουν την τιμητική τους. Η γιορτή της μητέρας δεν ορίστηκε τυχαία να γιορτάζεται τον Μάιο, όλα έχουν το νόημα και τη σημασία τους. Σχετίζεται με την Άνοιξη, την αρχή της ανθοφορίας και της αναζωογόνησης.

Βέβαια, το πότε θα κάνουμε το δώρο δεν υπακούει σε γιορτές, αλλά στο γεγονός ότι θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να την ευχαριστήσουμε. Οποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη για να της χαρίσουμε ένα μπουκέτο λουλούδια ή μια γλάστρα με το αγαπημένο της φυτό. Πως θα ξέρω όμως ποιο λουλούδι είναι το κατάλληλο για μια τέτοια περίπτωση; Εδώ θα σας δώσουμε εμείς μια μικρή βοήθεια παραθέτοντας συνοπτικά τους συμβολισμούς που κρύβουν ορισμένα γνωστά λουλούδια.

1. Τριαντάφυλλα

Όλοι τα γνωρίζουμε σαν λουλούδια του πάθους (και ιδίως τα κόκκινα τριαντάφυλλα), από πολύ παλιά όμως τα τριαντάφυλλα σχετίζονταν με τη μητρότητα. Αποτελούν ιδανική επιλογή για να εκφράσετε την αγάπη σας προς το πρόσωπο της μητέρας σας, ανεξαρτήτως χρώματος.

Τουλίπες

Οι τουλίπες σχετίζονται με την καινούρια πνοή που δίνει στην πλάση η Άνοιξη. Έχουν όμορφα και χαριτωμένα άνθη και συμβολίζουν τη ζεστασιά και τη στοργή της μητέρας.

Κρίνα

Τα κρίνα με τα κομψά και ντελικάτα άνθη τους, συμβολίζουν την ανανέωση, την ελπίδα, και τη μητρότητα.

Ορχιδέες

Στην Κινεζική παράδοση οι ορχιδέες συμβολίζουν το μεγάλο αριθμό παιδιών, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή παράδοση όπου το συγκεκριμένο φυτό αποτελεί δείγμα ραφιναρισμένου γούστου και ομορφιάς.

Ίριδες

Το φυτό αυτό με τα μπλε πέταλα πήρε το όνομά του από τη θεά Ίριδα και σχετίζεται με τη σοφία, την πίστη και την ελπίδα.

Οι συμβολισμοί όμως των λουλουδιών δε θα πρέπει να είναι ο μοναδικός σας παράγοντας για τη δημιουργία ενός όμορφου μπουκέτου λουλουδιών. Αναλογιστείτε το αγαπημένο χρώμα της μητέρας, σε συνδυασμό με τα αγαπημένα της λουλούδια. Ίσως όμως και να καταλήξετε στην αγορά μιας γλαστρούλας παρά μιας ανθοδέσμης, δεδομένου ότι η ανθοδέσμη θα αντέξει για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη γλάστρα. Η απόφαση είναι πάντως δική σας και μη ξεχάσετε να γράψετε ένα μικρό σημείωμα αγάπης! Λίγα λόγια γραμμένα από σας θα κάνουν το δώρο στη μητέρα σας αξέχαστο.

Εργαλεία
Προσβασιμότητας