Αναζήτηση...
Μεγάλη μοβ ορχιδέα

Μεγάλη μοβ ορχιδέα

Μεγάλη μοβ ορχιδέα σε γλάστρα

Η ομορφιά της ορχιδέας είναι τόσο ξεχωριστή που αυτή η μικρή γλάστρα είναι το τέλειο παράδειγμα για ένα δώρο με υψηλή αισθητική.

Η ομορφιά της ορχιδέας είναι τόσο ξεχωριστή που αυτή η μικρή γλάστρα είναι το τέλειο παράδειγμα για ένα δώρο με <strong>υψηλή αισθητική.</strong> <br /><br />Ένα γοητευτικό δώρο κατάλληλο για εγκαίνια αλλά και για να εκφράσετε τις πιο θερμές σας ευχές για γρήγορα περαστικά. <br /><br />Το υπέροχο μοβ χρώμα είναι επίσης ιδανικό για να το προσφέρετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο ή σε ένα πρόσωπο που επιθυμείτε να το ευχαριστήσετε. <br/><br/> <div> <strong>Συντήρηση:</strong><br /> <p>Η Ορχιδέα είναι ένα πανέμορφο φυτό που προκαλεί πάντα... αισθησιακούς συνειρμούς. Ένα χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για επίφυτο, καθώς χρησιμοποιεί άλλα φυτά για στήριγμα κατά την ανάπτυξή της. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της είναι η ανάγκη για άπλετο φώς, αλλά καλό είναι ωστόσο να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο. </p> <p>Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να κοιτάτε τα φύλλα του φυτού, καθώς όσο πιο σκούρα και μακρόστενα είναι, τόσο περισσότερο το φώς που χρειάζεται. Το πιο δύσκολο ίσως μέρος της φροντίδας της Ορχιδέας είναι το πότισμα, αφού συνήθως από λάθη σε αυτό το κομμάτι τα φυτά καταστρέφονται. Συγκεκριμένα οι ορχιδέες απαιτούν ισορροπία νερού και αέρα στα ριζώματά τους, καθώς εάν οι ρίζες είναι καλυμμένες με υγρασία θα αρχίσουν να σαπίζουν, να μην αερίζονται επαρκώς, θα αναπτυχθούν μύκητες και το φυτό θα μαραθεί. </p> <p> Θα πρέπει να ελέγχετε τις ρίζες για να διαπιστώνετε την υγεία του φυτού. Συγκεκριμένα, εάν έχουν γκρι-ασημί χρώμα, τότε το φυτό χρειάζεται πότισμα, εάν είναι καφέ και μαλακές στην αφή σημαίνει ότι έχουν σαπίσει και πρέπει να απομακρυνθούν, ενώ οι υγιείς ρίζες είναι πράσινες και σκληρές στην αφή. Εάν η υγρασία του χώρου που είναι τοποθετημένη η γλάστρα σας είναι χαμηλή και φυσά συχνά αέρας, μάλλον θα χρειάζεται και συχνότερα ποτίσματα. Ειδάλλως, μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή δοσολογία. </p> <p>Μπορείτε επίσης να ψεκάζετε το φυτό με λίγο νερό κάθε πρωί για να αυξάνετε διακριτικά την υγρασία που το περιβάλλει, ή να τοποθετήσετε δίπλα στην ορχιδέα ένα δοχείο με νερό ώστε να έχει την υγρασία που χρειάζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στο πιάτο στη βάση της γλάστρας ένα στρώμα από ελαφρόπετρα, το οποίο θα διατηρείτε υγρό, με σκοπό η εξάτμιση του νερού να δίνει υγρασία στο φυτό. Η λίπανση θα πρέπει να γίνεται 1-2 φορές τον μήνα μαζί με το πότισμα. </p> </div> <div> <strong>Δείκτης Δυσκολίας Συντήρησης:</strong> 4/5 </div> <br /><br />

Είδος: γλάστρα

Τιμή: 25.00€

Άμεσα διαθέσιμο

Περιστάσεις που ενδείκνυται: Αρραβώνας | Γιορτή / Γενέθλια | Επαγγελματικό Δώρο | Σ'αγαπώ

Περιγραφή προϊόντος

Η ομορφιά της ορχιδέας είναι τόσο ξεχωριστή που αυτή η μικρή γλάστρα είναι το τέλειο παράδειγμα για ένα δώρο με υψηλή αισθητική.

Ένα γοητευτικό δώρο κατάλληλο για εγκαίνια αλλά και για να εκφράσετε τις πιο θερμές σας ευχές για γρήγορα περαστικά.

Το υπέροχο μοβ χρώμα είναι επίσης ιδανικό για να το προσφέρετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο ή σε ένα πρόσωπο που επιθυμείτε να το ευχαριστήσετε.

Συντήρηση:

Η Ορχιδέα είναι ένα πανέμορφο φυτό που προκαλεί πάντα... αισθησιακούς συνειρμούς. Ένα χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για επίφυτο, καθώς χρησιμοποιεί άλλα φυτά για στήριγμα κατά την ανάπτυξή της. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της είναι η ανάγκη για άπλετο φώς, αλλά καλό είναι ωστόσο να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να κοιτάτε τα φύλλα του φυτού, καθώς όσο πιο σκούρα και μακρόστενα είναι, τόσο περισσότερο το φώς που χρειάζεται. Το πιο δύσκολο ίσως μέρος της φροντίδας της Ορχιδέας είναι το πότισμα, αφού συνήθως από λάθη σε αυτό το κομμάτι τα φυτά καταστρέφονται. Συγκεκριμένα οι ορχιδέες απαιτούν ισορροπία νερού και αέρα στα ριζώματά τους, καθώς εάν οι ρίζες είναι καλυμμένες με υγρασία θα αρχίσουν να σαπίζουν, να μην αερίζονται επαρκώς, θα αναπτυχθούν μύκητες και το φυτό θα μαραθεί.

Θα πρέπει να ελέγχετε τις ρίζες για να διαπιστώνετε την υγεία του φυτού. Συγκεκριμένα, εάν έχουν γκρι-ασημί χρώμα, τότε το φυτό χρειάζεται πότισμα, εάν είναι καφέ και μαλακές στην αφή σημαίνει ότι έχουν σαπίσει και πρέπει να απομακρυνθούν, ενώ οι υγιείς ρίζες είναι πράσινες και σκληρές στην αφή. Εάν η υγρασία του χώρου που είναι τοποθετημένη η γλάστρα σας είναι χαμηλή και φυσά συχνά αέρας, μάλλον θα χρειάζεται και συχνότερα ποτίσματα. Ειδάλλως, μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή δοσολογία.

Μπορείτε επίσης να ψεκάζετε το φυτό με λίγο νερό κάθε πρωί για να αυξάνετε διακριτικά την υγρασία που το περιβάλλει, ή να τοποθετήσετε δίπλα στην ορχιδέα ένα δοχείο με νερό ώστε να έχει την υγρασία που χρειάζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στο πιάτο στη βάση της γλάστρας ένα στρώμα από ελαφρόπετρα, το οποίο θα διατηρείτε υγρό, με σκοπό η εξάτμιση του νερού να δίνει υγρασία στο φυτό. Η λίπανση θα πρέπει να γίνεται 1-2 φορές τον μήνα μαζί με το πότισμα.

Δείκτης Δυσκολίας Συντήρησης: 4/5


Λουλούδια πάντα φρέσκα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για αγορές εντός Αττικής, άνω των 60€!

-5% σε προπαραγγελίες

Επιπλέον έκπτωση για παραγγελίες όπου η ημερομηνία παράδοσης είναι 3 μέρες μετά!

Παράδοση αυθημερόν

Οι παραγγελίες εντός Αττικής παραδίδονται Αυθημερόν

Εργαλεία
Προσβασιμότητας