Αναζήτηση...

Τα καλύτερα Ανοιξιάτικα λουλούδια για δώρο

Σχετικές κατηγορίες: εποχές λουλούδια

Η περίοδος της Άνοιξης είναι η πλέον κατάλληλη για να φυτέψουμε καινούρια λουλούδια στις γλάστρες μας αλλά κυρίως για να τα προσφέρουμε. Λουλούδια γνωστά αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά, σε διάφορα χρώματα και σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες ανθοσυνθέσεις. Αν πάλι θέλουμε το δώρο μας να αντέξει στο χρόνο μπορούμε να κάνουμε δώρο, αντί για μια ανθοδέσμη μια γλάστρα. Το τι θα επιλέξουμε εξαρτάται από την περίσταση για την οποία προορίζονται τα λουλούδια αλλά και από το πρόσωπο στο οποίο θα τα δώσουμε. Παρακάτω θα αναφερθούμε στα πιο γνωστά λουλούδια που ανθίζουν τώρα την άνοιξη και μπορούμε να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τριαντάφυλλα

Μπορεί τα τριαντάφυλλα να τα βρίσκουμε στα ανθοπωλεία όλο το χρόνο, παρόλ’αυτά όμως, πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι κατά κανόνα είναι λουλούδι που ανθίζει την άνοιξη. Είναι φημισμένα για τους πολλούς χρωματισμούς τους, το άρωμά τους αλλά κυρίως για το συμβολισμό τους. Όλοι γνωρίζουμε πως ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ικανό να συγκινήσει κάθε γυναίκα και αποτελεί ένα όμορφο στοιχείο διακόσμησης του σπιτιού μας.

Τουλίπες

Όπως και τα τριαντάφυλλα έτσι και τις τουλίπες τις συναντούμε σε πολλά χρώματα. Πρόκειται για ένα φυτό που αντί για ρίζες έχει βολβό και αποτελείται συνήθως από έξι πέταλα. Στις μέρες μας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περί τα 100 διαφορετικά είδη τουλίπας! Το φυτό αυτό είναι γνωστό καθώς συμβολίζει την έντονη φαντασία ενώ παράλληλα αποτελεί το κατάλληλο σύμβολο για να εκφράσετε στο σύντροφο σας την αμέριστη αγάπη σας. Οι τουλίπες είναι φυτά τα οποία με κατάλληλη φροντίδα μπορούν να ανθίσουν και σε εσωτερικούς χώρους.

Αζαλέα

Γνωστή και ως η 'βασίλισσα του κήπου’ η αζαλέα αποτελεί το αγαπημένο λουλούδι των κηπουρών για τα έντονα χρωματιστά της άνθη και για την πλούσια φυλλωσιά της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης του Σάο Πάολο. Αποτελεί σύμβολο της θηλυκότητας και γενικά της γυναικείας φύσης. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για δώρο κυρίως σε κυρίες!

Φρέζια

Τη Φρέζια την θεωρούμε Πασχαλινό λουλούδι καθώς ανθίζει την άνοιξη κοντά στο Πάσχα. Έχει καταγωγή από την Αφρική και διαθέτει χαρακτηριστικό άρωμα. Συνήθως τη συναντάμε σε άσπρο και έντονο κίτρινο χρώμα αλλά ευδοκιμεί και σε άλλα χρώματα όπως κόκκινο, ροζ και μωβ. Συμβολίζει την αθωότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ όμορφα μπουκέτα που θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη των αγαπημένων μας προσώπων συνδυάζοντας άσπρη Φρέζια με μωβ τριαντάφυλλα ή μπλε ίριδες.

Υάκινθοι (τα γνωστά Ζουμπούλια)

Είναι όμορφα, κομψά και αρωματικά φυτά. Κατά κανόνα τα συναντάμε σε μικρές ατομικές γλαστρούλες ενώ μπορούν να αναπτυχθούν και έξω στο μπαλκόνι μας αλλά και σε εσωτερικούς χώρους. Η προσφορά υάκινθου σχετίζεται με το γεγονός της συγχώρεσης, είναι σαν να λέμε ότι λυπούμαστε για την κακή συμπεριφορά που δείξαμε σε κάποιον. Πιο συγκεκριμένα ο ροζ υάκινθος σχετίζεται με παιχνιδιάρικους σκοπούς, ο μωβ υάκινθος με τη συγχώρεση και ο κόκκινος με το πάθος και την αγάπη.

Τα λουλούδια της άνοιξης είναι σαφώς περισσότερα από αυτά. Σκεφτείτε λοιπόν με πόσους διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και λουλουδιών μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα για κάθε περίσταση λουλούδια!

Εργαλεία
Προσβασιμότητας