Αναζήτηση...

Πότε να προσφέρω ανθοσύνθεση, γλάστρα και πότε μπουκέτο;

Σχετικές κατηγορίες: γλάστρες περιστάσεις ανθοκατασκευές λουλούδια
Στις μέρες που ζούμε, η προσφορά λουλουδιών σε αγαπημένα μας πρόσωπα έχει εκλείψει παντελώς και αυτό γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που η χειρονομία της προσφοράς λουλουδιών συνεπαγόταν και το συγκεκαλυμμένο ενδιαφέρον προς το πρόσωπο για το οποίο προορίζονταν τα λουλούδια! Τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά, δυστυχώς… Προσφέρουμε λουλούδια μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπως οι αρραβώνες ή οι αποφοιτήσεις, τη στιγμή που θα έπρεπε στα άτομα που θεωρούμε σημαντικά στη ζωή μας, να τους εκφράζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας με απλές χειρονομίες όπως το να τους χαρίσουμε μια ανθοδέσμη! Όμως ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαρίσουμε ένα μπουκέτο λουλούδια, μια γλάστρα ή μια ανθοσύνθεση; Παρακάτω θα ξεδιαλύνουμε το μυστήριο και θα σας δώσουμε ιδέες που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση!

Λουλούδια σε γλάστρα

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να προσφέρουμε λουλούδια σε γλάστρα σε τρεις περιπτώσεις: Στα εγκαίνια του μαγαζιού που άνοιξε ο φίλος μας, στους αρραβώνες κοντινών μας προσώπων αλλά και ‘για το καλό’ όταν πάμε για πρώτη φορά σε ένα καινούριο σπίτι. Θα λέγαμε λοιπόν πως τα λουλούδια σε γλάστρα είναι αυτά που προσφέρουμε λιγότερο. Αλλά για σκεφτείτε καλύτερα τη φιλενάδα σας που επιμένει να αλλάξει από την αρχή το σαλόνι του σπιτιού της. Τι θα λέγατε να της προσφέρατε ένα φυτό εσωτερικού χώρου όπως ένα φίκο Benjamin ή ένα ανθούριο; Το φυτό αυτό μπορεί να μεγαλώσει πολύ και να καλύψει αλλά και να δώσει ζωή σε ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού, αντί λοιπόν να ξοδέψει μια περιουσία σε ανακαίνιση προτείνετέ της να επιχειρήσει μια αισθητική παρέμβαση που θα εστιάζει στην προσθήκη φυτών στο χώρο. Στο κάτω-κάτω όλοι γνωρίζουμε πως οποιοδήποτε και αν είναι το κλίμα της περιοχής που ζούμε, με κατάλληλη θερμοκρασία και περιποίηση τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να ανθίσουν ακόμα και μέσα στο χειμώνα και να μας προσφέρουν το γλυκό άρωμα και την ομορφιά τους. Σε μια άλλη περίπτωση μπορείτε να χαρίσετε φυτά σε γλάστρα στην αγαπημένη σας γιαγιά για τη γιορτή της. Είναι γνωστό τοις πάσι πως το δίδυμο: γιαγιά και αμέτρητες γλάστρες στην αυλή πάνε μαζί! Δείξτε πως ενδιαφέρεστε για την ασχολία της αυτή, προσφέροντάς της μια ροζ αζαλέα σε γλάστρα ή ένα κομψό σπαθίφυλλο. Tip. Χαρίστε στους φίλους σας που γιορτάζουν μια μικρή γλάστρα με ορχιδέα. Είναι κομψή και η εξωτική της εμφάνιση προκαλεί εντυπώσεις. Ενώ για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που η δουλεία τους έχει να κάνει πολύ με τη χρήση Η/Υ, χαρίστε τους ένα κακτάκι σε γλάστρα να το τοποθετήσουν πάνω στο γραφείο τους καθώς οι κάκτοι είναι γνωστοί για την ιδιότητά τους να απορροφούν την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι οθόνες των υπολογιστών.

Λουλούδια σε ανθοσύνθεση.

Στιλ, φινέτσα και καλή αίσθηση του γούστου είναι τα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουμε σε κάποιον που προσφέρει συνδυασμό λουλουδιών! Η ανθοσύνθεση είναι το πιο κατάλληλο δώρο για να τη χαρίσετε στο άλλο σας μισό για την επέτειο των γάμων σας ή ακόμα στην επέτειο των γονιών σας. Με την προσφορά μιας ανθοσύνθεσης από υπέροχα συνδυασμένα λουλούδια όπως τα τριαντάφυλλα, οι ζέρμπερες, τα κλωνάρια οριεντάλ και τόσα άλλα, εξωτερικεύετε τα πλούσια συναισθήματά σας, τη ζεστασιά του χαρακτήρα σας και την χειροπιαστή απόδειξη ευχαριστίας στο πρόσωπο που με οποιονδήποτε τρόπο σας βοήθησε.
Tip! Μη ξεχνάτε πως και η κόρη σας που αποφοιτεί από τη σχολή της περιμένει εκείνη το πολύχρωμη ανθοσύνθεση ακόμα και αν σας λέει το αντίθετο. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα των υπέροχων και ευωδιαστών λουλουδιών! Όσο για τους μέλλοντες γαμπρούς.. συγκινήστε το άλλο σας μισό αλλά και την πεθερά σας προσφέροντας και στις δύο από μια μικρή ανθοσύνθεση και δε θα χάσετε!

Μπουκέτα λουλουδιών

Όταν αναφερόμαστε σε μπουκέτο από λουλούδια ο νους μας αυτόματα πηγαίνει σε μπουκέτα με τριαντάφυλλα και σε εκφράσεις αγάπης, πάθους και αφοσίωσης. Βέβαια ένα μπουκέτο από λουλούδια μπορεί να αποτελείται από άπειρους συνδυασμούς! Τολμήστε να χαρίσετε μπουκέτα με κατακόκκινα τριαντάφυλλα στην γιορτή των ερωτευμένων αλλά και ως ευχαριστήριο δώρο στη γυναίκα σας που μόλις έφερε στον κόσμο το πανέμορφο παιδάκι σας! Τα μπουκέτα ενδείκνυνται για πολλές ακόμα περιστάσεις όπως σε γιορτές και γενέθλια. Γενικά επιλέξτε ένα μπουκέτο λουλουδιών για άτομα νεαρά σε ηλικία.
Tip! Χαρίστε μπουκέτα με λουλούδια σε διαφορετικούς συνδυασμούς σε άτομα που αγαπάτε χωρίς κανένα λόγο! Μονό η χειρονομία σας αυτή θα τους φτιάξει τη μέρα! Και μη ξεχνάτε οι άντρες του κόσμου αυτού πως για μια γυναίκα οι πράξεις μετράνε, σκεφτείτε να σας βρει στο κατώφλι του σπιτιού της με ένα μπουκέτο λουλούδια στο ένα χέρι και ένα μπουκάλι κρασί στο άλλο… τι άλλο να ζητήσει από τη ζωή;
Εργαλεία
Προσβασιμότητας