Αναζήτηση...

Λουλούδια για Συγνώμη

Σχετικές κατηγορίες: περιστάσεις λουλούδια
Η καθημερινή μας συναναστροφή με τους ανθρώπους μπορεί να είναι γενικά εύκολη, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που άθελά μας φερόμαστε εγωιστικά και η γλώσσα λέει πολλά περισσότερα από όσα θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πληγώνουμε τα αισθήματα ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μας. Άλλες φορές πάλι δεν είναι τα λόγια αλλά οι πράξεις μας και η εν γένει συμπεριφορά μας που μας κάνουν να ενεργούμε με αγένεια. Το να ζητάμε λοιπόν συγνώμη από αυτούς που πληγώσαμε είναι μια επιτακτική ανάγκη, τόσο για να κρατούνται τα κοινωνικά προσχήματα σε μια ισορροπία όσο και για τη δική μας ψυχική ηρεμία. Με την πράξη αυτή της συγχώρεσης ανοίγουν ξανά οι δρόμοι της επικοινωνίας με το άτομο που πληγώθηκε ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε τον εγωισμό μας. Γενικότερα ορισμένοι επιστήμονες και ψυχολόγοι τονίζουν πως όταν οι κανόνες σωστής συμπεριφοράς παραβιάζονται καλό είναι να ζητούμε συγνώμη όχι για να αποκαταστήσουμε το κακό που προκαλέσαμε αλλά κυρίως για να δώσουμε το μήνυμα πως καταλάβαμε ότι αυτό που είπαμε ή πράξαμε ήταν λάθος.

Τα οφέλη της συγχώρεσης συνοψίζονται στα εξής:
  • Επιτρέπει σε αυτούς που με τα λόγια μας κάναμε κακό, να αισθανθούν ξανά ασφαλείς μαζί μας, γνωρίζοντας πως συμφωνούμε στο γεγονός ότι η συμπεριφορά μας δεν ήταν σωστή
  • Αποκαθιστά την αξιοπρέπεια που με τη συμπεριφορά μας αφαιρέσαμε
  • Αποκαθίστανται οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τους επιτρέπει να είναι σε θέση να αισθάνονται άνετα μεταξύ τους
  • Ζητώντας συγνώμη γνωστοποιούμε σε αυτόν που πληγώσαμε πως δεν είμαστε περήφανοι γι’αυτό που κάναμε

Εκτός όμως από το γεγονός πως αποφασίζουμε να ζητήσουμε συγνώμη καλό θα είναι η πράξη μεταμέλειας να είναι αληθινή και να βγαίνει από την καρδιά μας και να την εννοούμε. Πολύ σύνηθες είναι η λεκτική έκφρασή της να συνοδεύεται και από ένα συμβολικό δώρο. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ολάνθιστο μπουκέτο με λουλούδια, μια ανθοσύνθεση ή μια μικρή γλάστρα!

Τα λουλούδια μπορούν πολύ εύκολα να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε ξανά την εύνοια κάποιου ανθρώπου που πληγώσαμε καθώς έχουν κατευναστικές ιδιότητες, στηριχθείτε πάνω τους και θα βγείτε κερδισμένοι! Χαρίστε για παράδειγμα ένα πολύ όμορφο και φωτεινό μπουκέτο από κίτρινες ζέρμπερες και λαμπερά κίτρινα τριαντάφυλλα ή ένα μπουκέτο από πορτοκαλί τριαντάφυλλα και κλωνάρια λίλιουμ. Αν από την άλλη θέλετε να ζητήσετε συγνώμη από το ταίρι σας, δεν έχετε παρά να επιλέξτε τριαντάφυλλα. Εκφράστε αυτά που ίσως δε μπορείτε να πείτε με λόγια, με μια μικρή κάρτα γραμμένη από εσάς και με το απαραίτητο μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα ή με μια σύνθεση από ρομαντικά στάργκεϊζερ και ροζ τριαντάφυλλα. Για τους λάτρεις της απλότητας, ένα κατάλληλο μπουκέτο από λευκές τουλίπες ή ροζ τριαντάφυλλα συνδυασμένα με λευκά κλωνάρια οριεντάλ θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό! Το τριαντάφυλλο όντας ο βασιλιάς των λουλουδιών κυριαρχεί σε κάθε περίσταση και έτσι και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ζητήσει συγνώμη τα επιλέγει ανεπιφύλαχτα! Συνδυάστε τα με λευκό γυψόφυλλο, ζέρμπερες ακόμα και φρέζιες! Φυσικά δημιουργούν τους απόλυτα κομψούς συνδυασμούς με ορχιδέες, κάλλες και ανθούρια.
Εργαλεία
Προσβασιμότητας