Αναζήτηση...

Πείτε συγχαρητήρια με λουλούδια

Σχετικές κατηγορίες: συγχαρητήρια περιστάσεις λουλούδια

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τα λουλούδια και τα χρώματα, σε 4 διαφορετικές περιστάσεις ευτυχίας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μοναδικές και πρωτότυπες συνθέσεις:

Ορκωμοσία: Οι τουλίπες συμβολίζουν τη φήμη και την αναγνώριση, γεγονός που τις αναδεικνύει ως μοναδική επιλογή για περιστάσεις ορκωμοσίας. Θα μπορούσαν να αποτελούν ολόκληρη τη σύνθεση της ανθοδέσμης σε όλα τα χρώματα που την απαρτίζουν ή και σε συνδυασμό με τα ζουμπούλια και τις ζέρμπερες, σύμβολα της αθωότητας. Τριαντάφυλλα αλλά και καλάθια με ποικιλία λουλουδιών σε αποχρώσεις του ροζ- κόκκινου, του λευκού και του μοβ είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Γέννηση: Ο ερχομός ενός παιδιού και η χαρά που γεννά, θα μπορούσε να εκφραστεί με άνθη σε χαρούμενα, ζωντανά χρώματα. Πολύχρωμες αλστρομέριες σε μπουκέτο, κόκκινα τριαντάφυλλα και συνθέσεις με σιέλ και ροζ λουλούδια είναι μόνο μερικά από αυτά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ένας συνδυασμός από κρίνα, σύμβολα της αγνότητας, ορχιδέες, σύμβολα της μεγαλοπρέπειας και λεβάντα ως σύμβολο της σταθερότητας ή λίλο πορτοκαλί, θα ήταν ίσως ο ιδανικότερος!

Αρραβώνας: Μια όμορφη και πλούσια ανθοδέσμη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ιστορίας αγάπης με την πιο αγνή χειρονομία. Η ανεμώνη ως σύμβολο της προσδοκίας, είναι μία έξυπνη επιλογή. Φυσικά σε μία τέτοια περίσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κρίνος και το χρυσάνθεμο, ως σύμβολο της αλήθειας. Ξεχωρίζει η ανθοδέσμη απο ίρις, η οποία απαντάται σε αποχρώσεις του μπλε, του λευκού και σε εξωτικές ποικιλίες του μοβ. Συμβολίζει την πίστη και την σοφία.

Εγκαίνια: Η επαγγελματική σταδιοδρομία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής κάθε ανθρώπου και η επιτυχία γεμίζει με χαρά την οικογένεια. Στην εκκίνηση αυτής της προσπάθειας, η επιβράβευση συνήθως δίνεται μέσα από συνθέσεις τριανταφύλλων και οριενταλ, λευκά συμπίντιουμ και στερλίτζια (ή αλλιώς πουλιά του παραδείσου). Χαρούμενα χρώματα σε κόκκινες ή κίτρινες συνθέσεις -ως χρώμα που αντιπροσωπεύει τον πλούτο-, τιλάνσια και γκουσμάνια, κυριαρχούν.

Άλλες περιπτώσεις που τα λουλούδια μπορούν να γίνουν σεμνοί πρωταγωνιστές είναι ο γάμος, η βάπτιση, τα γενέθλια, η επέτειος, η γιορτή, ως επαγγελματικό δώρο, ευχές για ανάρρωση ή για συλλυπητήρια. Για να ζητήσουμε συγνώμη, να πούμε «ευχαριστώ» ή απλά για να δηλώσουμε την αγάπη μας οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να λησμονούμε ότι τα λουλούδια, σε συνδυασμό με μία κάρτα κι ένα χαμόγελο γίνονται ασυναγώνιστο δώρο!

Εργαλεία
Προσβασιμότητας