Αναζήτηση...

Πρωτότυπες και Συμβατικές Ανθοσυνθέσεις

Σχετικές κατηγορίες: συγχαρητήρια παραγγελίες ανθοκατασκευές λουλούδια γυναικείο δώρο χρώματα

Η δημιουργία ενός όμορφου και καλαίσθητου μπουκέτου με λουλούδια δεν είναι μια απλή υπόθεση όπως όλοι νομίζουμε. Απαιτεί την καλή γνώση του αντικειμένου, την τέχνη αναφορικά με το σωστό συνδυασμό των λουλουδιών και το απαραίτητο ταλέντο από αυτόν που δημιουργεί την ανθοσύνθεση. Αρχικά όμως ο δημιουργός χρειάζεται ένα κέντρισμα ή αλλιώς την έμπνευση για να δημιουργήσει, γιατί χωρίς την έμπνευση της στιγμής τα πάντα θα ήταν πεζά! Η έμπνευση πηγάζει από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες όπως η ηλικία αλλά και από διάφορα άλλα ερεθίσματα που θα δεχτεί κάποιος. Ένα τραγούδι και μια εικόνα, μέχρι μια μυρωδιά ή ένα χρώμα αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Έτσι και στην τέχνη των ανθοσυνθέσεων τα πάντα είναι πιθανά, μπορεί ο εμπνευστής και δημιουργός να μην έχει μεγάλη έμπνευση και να δημιουργήσει κάτι απλό και συνηθισμένο, ενώ κάποια άλλη στιγμή να δεχτεί το μαγικό ερέθισμα και να μεγαλουργήσει! Έτσι δημιουργούνται οι συμβατικές και αντίστοιχα οι πρωτότυπες ανθοσυνθέσεις.

Συνήθως με τον όρο 'συμβατικές’ εννοούμε εκείνες τις συνθέσεις που αποτελούνται από πολύ γνωστά σε όλους μας λουλούδια όπως τα τριαντάφυλλα, τα κρίνα, τα χρυσάνθεμα και οι τουλίπες για παράδειγμα. Τα παραπάνω φυτά που είπαμε μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά χρώματα οπότε και οι συνδυασμοί που μπορεί κάποιος να κάνει είναι πάρα πολλοί, από απλά μονόχρωμα μπουκέτα μέχρι πολύχρωμα! Παραδείγματα τέτοιων ανθοσυνθέσεων είναι Τα Τριαντάφυλλα του Πάθους, το Ροζ Συννεφάκι, οι Νότες Δροσιάς και οι Πολύχρωμές Τουλίπες που μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας.

Από την άλλη με τον όρο ‘πρωτότυπες’ εννοούμε τις ανθοσυνθέσεις που με μια ματιά τις περιγράφουμε ως ασυνήθιστες! Δηλαδή δεν αποτελούνται από λουλούδια και συνδυασμούς χρωμάτων που για το μάτι μας είναι κάτι συνηθισμένο όπως ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα. Ειδοποιό διαφορά εδώ παίζουν τα άνθη που περιλαμβάνονται στη σύνθεση. Πολύ συχνά ο εμπνευστής τέτοιου είδους ανθοσυνθέσεων επιλέγει εξωτικά λουλούδια σε έντονα χρώματα όπως το φυτό Πουλί του Παραδείσου ή η Ορχιδέα. Συνήθως μια πρωτότυπη ανθοσύνθεση δεν είναι ένα απλό μπουκέτο αλλά ένα καλάθι γεμάτο άνθη ή ένα βάζο με ζελέ! Χαρακτηριστικά παραδείγματα ασυνήθιστων ανθοσυνθέσεων μπορείτε να βρείτε και στο ανθοπωλείο μας όπως είναι η Παραδεισένια Αρμονία, η Εξωτική ομορφιά, η Γιορτή της Άνοιξης και το καλάθι της Κοκκινοσκουφίτσας!

Πότε όμως πρέπει ή επιβάλλεται η ανθοδέσμη που θα χαρίσουμε να κατατάσσεται στην κατηγορία των συμβατικών και πότε στην κατηγορία των πρωτότυπων ανθοσυνθέσεων; Εδώ θα μας βοηθήσουν δύο πράγματα, η ηλικία του παραλήπτη και ο χαρακτήρας του. Για παράδειγμα οι συμβατικές ανθοδέσμες ταιριάζουν σε άτομα μεγάλης ηλικίας, σε αντίθεση με τις άλλες που ταιριάζουν με τον άστατο και ανυπότακτο νέο. Αυτό όμως δε πρέπει να το λαμβάνει κανείς και πολύ σοβαρά. Σημαντικότερος παράγοντας επιλογής αποτελεί ο χαρακτήρας του κάθε ατόμου, γιατί μπορεί τη μητέρα σας πχ να τη θεωρείτε μεγάλη ηλικιακά, αλλά ο χαρακτήρας της να ακτινοβολεί ζωντάνια, κέφι και αστείρευτο ενθουσιασμό! ‘Η αντίθετα ένας νέος ή νεαρή κοπέλα να έχει πιο ήπιο και ντροπαλό χαρακτήρα, οπότε εκεί δε θα επιλέξουμε μια έντονη και μοντέρνα ανθοδέσμη αλλά θα κινηθούμε στις πιο safe επιλογές!

Ακόμη και στις περιπτώσεις που αμφιταλαντεύεστε, τολμήστε να χαρίσετε λουλούδια αφού η χειρονομία της προσφοράς μιας ανθοδέσμης δείχνει στον παραλήπτη πως ενδιαφέρεστε γι’αυτόν!

Εργαλεία
Προσβασιμότητας